Навигација

Посета студената Факултета за међународну политику и безбедност Војној академији 2022

Факултет за међународну политику и безбедност

Студенти Факултета за међународну политику и безбедност Универзитета „УНИОН-Никола Тесла“ имали су част да посете Војну академију Унивезитета одбране предвођени својим професорима Слободаном Анђелковићем и Илијом Кајтезом.

У Војној академији која је елитна институција за школовање официра Војске Србије наше студенте је лично дочекао начелник Војне академије пуковник, професор доктор СРЂАН БЛАГОЈЕВИЋ  са својим најближом сарадницима, што је посебна и ретка част.

Наши студенти су током садржајне посете обишли музеј Војне академије где их је са богатом историјом ове високошколске установе (172 године постојања) на врло занимљив, исцрпан и инспиративан начин упознао начеленик Катедре душтевних наука пуковник др Слободан Ђукић, историчар.

Током посете студенти су обишли и неке од врло опремљених кабинета Војне академије, пиштољску стрељану која је једна од најсавремених у нашој зе     маи где су и практично могли да се опробају у својим вештинама гађања и прецизности као и спортски комплекс Академије који не поседије ни један универзитет у Србији.

Студенте је посебно интересовала могућност да после завршетка нашег Факултета пријаве се за Школу резервних официра која се реализује у Војној академији као и могућности и начини како да се касније придуже Војсци Србије и активирају у њену редовну службу.

Једном речју био је ово врло леп, саржајан и користан дан и посета у још једном до вредних искустава наших срудената где им је отворила врата једна од најпрестижнијих установа наше земље, а та врата се не отварају тако често и без ваљаних разлога.         

Слике

  • /uploads/attachment/vest/126/DSC_0015.JPG
  • /uploads/attachment/vest/126/DSC_0001.JPG
  • /uploads/attachment/vest/126/DSC_0006.JPG
  • /uploads/attachment/vest/126/DSC_0007.JPG