Навигација

Факултет за међународну политику и безбедност

Добродошли на Факултет за међународну политику и безбедност, најелитнију и најексклузивнију акредитовану образовну установу у региону, у којој врхунски научни кадар ствара међународно признате експерте, користећи најсавременије наставне методе и најрелевантнију научну литературу!

Реномирани научни радници из поља класичних наука, као и предавачи са великим практичним искуством у сектору безбедности и међународних односа, гарант су јединственог и узбудљивог програма студија које нуди Факултет за међународну политику и безбедност. По високим стандардима елитног београдског Универзитета Унион – Никола Тесла, у чијем саставу функционише Факултет за међународну политику и безбедност, студентима се гарантују ненадмашни услови за рад, апсолутна посвећеност предавача, као и предавања гостујућих европских и светских стручњака и успешних дипломата.


Као први приватни факултет у области политикологије у региону, Факултет за међународну политику и безбедност остварује успешну сарадњу са неколико сродних елитних универзитета широм Европе, те пружа могућност стипендирања најбољих студента.

Будући да је циљ Факултета за међународну политику и безбедност стварање стручњака са широким теоријским знањем, али и практичним вештинама, студенти добијају јединствену прилика да праксу стичу у најважнијим институцијама система безбедности и одбране Републике Србије. Област безбедности и политике врло је специфична, и захтева способне стручњаке, који поред високог образовања морају поседовати и јединствен скуп вештина, као што су борилачке вештине и језици од непроцењиве важности за сектор безбедности. Факултет за међународну политику и безбедност идеална је и јединствена средина за стицање свих неопходних знања, способности и вештина за рад у свим сферама система безбедности и одбране, јер у програму који прати стандарде елитних европских институција, поред енглеског, нуди и учење арапског језика, као и обуку из борилачких вештина.


Факултет за међународну политику и безбедност јединствена је прилика младим људима, који су свесни значаја и неопходности стабилног система безбедности и одбране, да током основних и мастер студија постану у потпуности обучени за рад у најважнијим институцијама државе.

Факултет за међународну политику и безбедност остварује интезивну сарадњу са референтним институција у земљи и иностранству, посебно у домену научних и наставних активности, организације заједничких стручних скупова, семинара и публикација. Уговори и меморандуми о сарадњи потписани су са:

- Институт за међународну политику и привреду https://www.diplomacy.bg.ac.rs/
- Канцеларија савета за националну безбедност и заштиту тајних података http://www.nsa.gov.rs/index.php
- Војно-технички гласник http://www.vtg.mod.gov.rs/
- Тамбовски државни Универзитет, Тамбов, Руска Федерација http://www.tsutmb.ru/
- Независни синдикат полиције https://nsp-policija.org.rs/
- Кубански државни Универзитет, Краснодар, Руска федерација, https://www.kubsu.ru/
- Културни центар амбасаде Исламске Републике Иран https://www.iran.rs/
- Адигејски државни Универзитет, Мајкопф, Руска Федерација http://www.adygent.rs/