Навигација

Архива најава

29феб12:00

Обука студената у писању чланака на Википедији

Википедија је највећи колаборативни пројекат на свету и спроводи се на око 300 језика.
У четвртак, 29.2.2024. год,  са почетком у 12ч у Рачунском центру на 3. спрату ће Небојша Ратковић испред удружења Викимедија Србија одржати обуку студената у писању чланака на Википедији у оквиру пројекта Вики студент. Детаљније можете прочитати ОВДЕ.

29нов17:00

Позив на предавање "Улога и значај ревизије финансијских извештаја у привреди Републике Србије“

Гостујуће предавање: „Улога и значај ревизије финансијских извештаја у привреди Републике Србије“ одржаће Бранислав Манојловић, овлашћени ревизор, RSM Serbia d.o.o., Београд. Предавање ће се одржати  29.11. 2023. године са почетком у 17 часова у амфитеатру на 6. спрату. Сви заинтересовани могу да присуствују предавању. Кратку биографију предавача можете погледати ОВДЕ.

9нов11:30

Позив на предавање АРХИТЕКТУРА ЗЕМЉЕ

Гостујуће предавање АРХИТЕКТУРА ЗЕМЉЕ, предавач Катарина Живковић, дипл. инж. арх, у оквиру предмета: Дизајн у архиткетури, четврта година основних академских студија, прoф. др Владимир Стевановић. Предавање ће се одржати у четвртак 9. новембра 2023, са почетком у 11:30 часова у сали 2.2. на 2. спрату. Сви заинтересовани могу да присуствују предавању. Апстракт и кратку биографију предавача можете погледати ОВДЕ.

8нов17:00

Позив на предавање "Неопходна знања за успешно вођење финансија предузећа и покретање сопственог бизниса“

Гостујуће предавање: „Неопходна знања за успешно вођење финансија предузећа и покретање сопственог бизниса,“ одржаће Александар Василски, директор Валор групе доо, Београд. Предавање ће се одржати  08.11. 2023. године са почетком у 17 часова, амфитеатар на 6 спрату. Сви заинтересовани могу да присуствују предавању. Кратку биографију предавача можете погледати ОВДЕ.

27окт10:00

Позив на предавање "ИНДИВИДУАЛНО СТАНОВАЊЕ - типови, урбани контекст, процес пројектовања“

Гостујуће предавање ИНДИВИДУАЛНО СТАНОВАЊЕ - типови, урбани контекст, процес пројектовања, предавач: Ивана Бановић Ђорђевић, дип. инг арх. У оквиру  предмета: Породично становање, 2 година, основних академских студија Архитектура, проф. др Драгана Васиљевић Томић. Предавање ће се одржати  27.10.2023. Са почетком у 10 часова, амфитеатар на 6 спрату. Сви заинтересовани могу да присуствују предавању. Апстракт предавања и кратку биографију предавача можете погледати ОВДЕ.

25сеп10:00

Радионица под називом „DeepGreen Environmental Technologies"

У оквиру активности на пројекту DeepGreenInno Project (Deep Tech in Material Sciences: Greening the Balkan HEIs Innovation and Entrepreneurial Potential) у оквиру позива EIT HEI Initiative Innovation Capacity Building for Higher Education на Универзитету „Унион-Никола Тесла“ 25.09.2023. од 10 часова почеће радионица под називом „DeepGreen Environmental Technologies" уз учешће предавача из реда наших партнера са пројекта DeepGreenInno, професора са УУНТ, и гостујућих академских и не академских предавача. Позивамо све заинтересоване да буду наши гости. За регистрацију, која је бесплатна се обратити на мејл вође нашег тима на пројекту, професорке Сање Мразовац Курилић: smrazovac@unionnikolatesla.edu.rs

Агенду радионице под називом „DeepGreen Environmental Technologies“ можете погледати ОВДЕ.

22мај12:00

Позив на предавање "Решавање полиномијалних једначина" истакнутог проф. др Душана Милошевића

У понедељак 22. маја 2023. године у 12 часова у рачунском центру на спрату 3. проф. др Душан Милошевић одржаће предавање "Решавање полиномијалних једначина“. Апстракт предавања и кратку биографију предавача можете погледати ОВДЕ.“.

15мај12:00

Позив на предавање "Стварање лабораториjских услова за истраживање, развој и едукацију у области употребе соларних ресурса у Интернету ствари (ИоТ)" истакнутe проф. др Љиљане Радовановић

У понедељак 15. маја 2023. године у 12 часова у рачунском центру на спрату 3. проф. др Љиљана Радовановић одржаће предавање "Стварање лабораториjских услова за истраживање, развој и едукацију у области употребе соларних ресурса у Интернету ствари (ИоТ)“. Апстракт предавања и кратку биографију предавача можете погледати ОВДЕ.

9мај12:00

Позив на предавање "ПРОЦЕНА СТАЊА AРМИРАНО БЕТОНСКИХ ОБЈЕКАТА ПРИМЕНОМ САВРЕМЕНИХ НЕДЕСТРУКТИВНИХ МЕТОДА" истакнутог проф. др Драганa Николићa

У уторак 9. маја 2023. године у 12 часова проф. др Драган Николић одржаће предавање "ПРОЦЕНА СТАЊА AРМИРАНО БЕТОНСКИХ ОБЈЕКАТА ПРИМЕНОМ САВРЕМЕНИХ НЕДЕСТРУКТИВНИХ МЕТОДА“. Апстракт предавања и кратку биографију предавача можете погледати ОВДЕ.

16мар12:00

Позив на предавање "Индустријализација грађења и монтажни објекти" истакнутог проф. др Милана Тривунића

У четвртак 16. марта 2023. године у 12 часова проф. др Милан Тривунић одржаће предавање "Индустијализација грађења и монтажни објекти". Апстракт предавања и кратку биографију предавача можете погледати ОВДЕ.

14феб11:00

Позив на предавање "Сагледавање различитих делова научног рада од стране уредника/рецензента – Услови за прихватање рада за публиковање" истакнутог проф. др Драгана Памучара

У уторак 14. фебруара 2023. године у 11 часова проф. др Драган Памучар одржаће предавање "Сагледавање различитих делова научног рада  од стране уредника/рецензента – Услови за прихватање рада за публиковање"

Апстракт предавања и кратку биографију предавача можете погледати ОВДЕ.

14дец12:00

Позив на предавање "Entrepreneurship Policy post COVID-19" истакнуте професорке Suzana Brown, State University of New York (SUNU) Korea, Incheon, South Korea

Проф. Suzana Brown, State University of New York (SUNU) Korea, Incheon, South Korea, ће одржати предавање са темом "Entrepreneurship Policy post COVID-19" у среду, 14. децембра у 12 часова на Универзитету “Унион – Никола Тесла“. 

16нов18:00

ПОЗИВ НА ПРЕДАВАЊЕ ИСТАКНУТОГ АРХИТЕКТЕ И ПРОФЕСОРА ХУАНА ПАЛОПА КАСАДА

БИОУРБАНИЗАМ ЗА ОСУНЧАНИ ДЕО ПЛАНЕТЕ
СРЕДА 16.11.2022. у 18.00 часова, Амфитеатар универзитета

Предавање ће укључити стварање принципа, стратегије и недавне пројекте које је ЛПА Студио (Студио Хуан Палоп Касадо) развио у суптропском контексту Канарских острва, показујући идеје, контрадикције,  и успехе током ове дисциплинске транзиције.
Наредног дана, у четвртак 17.11, дискусија се наставља на радионици са студентима.
 Опширније можете прочитати ОВДЕ.

20окт10:00

Предавање декана Факултета за међународне односе др Анара Валијева са Дипломатске академије (АДА) Универзитета у Азарбејџану

Факултет за међународну политику и безбедност Универзитета "Унион -Никола Тесла " има изузетну част и задовољство да вас позове на  предавање које ће одржати декан Факултета за међународне односе др Анара Валијева са Дипломатске академије (АДА) Универзитета у Азарбејџану у четвртак 20. октобра у 10.00 часова у амфитеатру на 6. спрату.

 

14јун17:00

Позив на предавање “Бизнис Модели у Градитељству”

Предавање “Бизнис Модели у Градитељству” ће се одржати у уторак 14.06.2022. у 17 часова у амфитеатру на 6-ом спрату Факултета за Градитељски Менаџмент, Универзитета “Унион – Никола Тесла“ у Београду, у улици Цара Душана 62-64.

18мај18:00

Панел дискусија „Ја, пројектант“

У среду 18. маја одржаће се панел дискусија: „Ја, пројектант“. Ово ће бити прва панел дискусија из серије „Ја, инжењер“ која има за циљ да учеснике кроз размену информација и искуства упозна са тренутним стањем, изазовима и проблемима са којима се инжењери суочавају.

26мај10:00

1st INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN SCIENCE AND TECHNOLOGY-COAST 2022

Међународна конференција о савременим достигнућима у науци и технологији (CONFERENCE ON ADVANCES IN SCIENCE AND TECHNOLOGY - COAST), од 26. до 29. маја  2022. у Херцег Новом у Црној Гори, има за циљ да окупи академску заједницу, истраживаче и научнике ради размјене информација, искустава и резултата истраживања о свим аспектима специјализованих и интердисциплинарних области.

10мај13:00

Трибина библиотеке САНУ-Традиционално архитектонско наслеђе у региону Старе планине : архитектура која нестаје

Библиотека Српске академије наука и уметности има част да Вас замоли да присуствујете приказивању књиге Традиционално архитектонско наслеђе у региону Старе планине: архитектура која нестаје, Београд: САНУ: Орионарт, 2020, Говоре: академик Милан Лојаница  и др Горица Љубенов.

 

23сеп10:00

The Second International Conference on Sustainable Environment and Technologies у организацији Универзитета "Унион-Никола Тесла" у Београду

Универзитет “Унион – Никола Тесла“ је домаћин и организатор друге научне конференције под називом „Међународна конференција о одрживом развоју и технологијама“ „International Conference on Sustainable Environment and Technologies“)  23. и 24. 09. 2022. године.

9дец14:07

Economy, Business & Society in Digitalized Environment (EBSiDE 2022), Прилеп, Македонија

Економски факултет – Прилеп организује међународну научну конференцију под називом Economy, Business & Society in  Digitalized Environment (EBSiDE 2022) која ће се одржати у Прилепу, Северна Македонија 23-25. септембра 2022. године.

Додатне информације о конференцији доступне су на веб страници: https://ebside.eccfp.edu.mk/