Navigacija

Poseta studenata Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost Vojnoj akademiji 2022

Fakultet za međunarodnu politiku i bezbednost

Studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost Univerziteta „UNION-Nikola Tesla“ imali su čast da posete Vojnu akademiju Univeziteta odbrane predvođeni svojim profesorima Slobodanom Anđelkovićem i Ilijom Kajtezom.

U Vojnoj akademiji koja je elitna institucija za školovanje oficira Vojske Srbije naše studente je lično dočekao načelnik Vojne akademije pukovnik, profesor doktor SRĐAN BLAGOJEVIĆ  sa svojim najbližom saradnicima, što je posebna i retka čast.

Naši studenti su tokom sadržajne posete obišli muzej Vojne akademije gde ih je sa bogatom istorijom ove visokoškolske ustanove (172 godine postojanja) na vrlo zanimljiv, iscrpan i inspirativan način upoznao načelenik Katedre duštevnih nauka pukovnik dr Slobodan Đukić, istoričar.

Tokom posete studenti su obišli i neke od vrlo opremljenih kabineta Vojne akademije, pištoljsku streljanu koja je jedna od najsavremenih u našoj ze     mai gde su i praktično mogli da se oprobaju u svojim veštinama gađanja i preciznosti kao i sportski kompleks Akademije koji ne posedije ni jedan univerzitet u Srbiji.

Studente je posebno interesovala mogućnost da posle završetka našeg Fakulteta prijave se za Školu rezervnih oficira koja se realizuje u Vojnoj akademiji kao i mogućnosti i načini kako da se kasnije priduže Vojsci Srbije i aktiviraju u njenu redovnu službu.

Jednom rečju bio je ovo vrlo lep, saržajan i koristan dan i poseta u još jednom do vrednih iskustava naših srudenata gde im je otvorila vrata jedna od najprestižnijih ustanova naše zemlje, a ta vrata se ne otvaraju tako često i bez valjanih razloga.         

Slike

  • /uploads/attachment/vest/126/DSC_0015.JPG
  • /uploads/attachment/vest/126/DSC_0001.JPG
  • /uploads/attachment/vest/126/DSC_0006.JPG
  • /uploads/attachment/vest/126/DSC_0007.JPG