Navigacija

POZIV NA PREDAVANJE ISTAKNUTOG ARHITEKTE I PROFESORA HUANA PALOPA KASADA

Vreme 16. novembar 2022. 18:00
Predavač ARHITEKTA I PROFESOR HUAN PALOP KASADO
Organizator fakultet za graditeljski menadžment (Departman Arhitektura) na Univerzitetu “Union-Nikola Tesla“ u Beogradu
Mesto Cara Dušana 62-64, Beograd

BIOURBANIZAM ZA OSUNČANI DEO PLANETE
SREDA 16.11.2022. u 18.00 časova, Amfiteatar univerziteta

Predavanje će uključiti stvaranje principa, strategije i nedavne projekte koje je LPA Studio (Studio Huan Palop Kasado) razvio u suptropskom kontekstu Kanarskih ostrva, pokazujući ideje, kontradikcije,  i uspehe tokom ove disciplinske tranzicije.
Narednog dana, u četvrtak 17.11, diskusija se nastavlja na radionici sa studentima.

Biografija
Prof. Huan Palop-Kasado je španski arhitekta, urbanista i univerzitetski profesor. Osnivač je i direktor kompanije LPAStudio (https://lpastudio.net/, www.l-p-a.org) specijalizovane za planiranje projekata, urbanistički dizajn, infrastrukturu i uređenje, a čiji je delokrug suptropski jug i njegovi jedinstveni ekološki, ekonomski i kulturni uslovi.

Profesor je urbanizma na Arhitektonskom fakultetu na univerzitetu Las Palmas de Gran Kanarija.  Autor je i koautor  nekoliko publikacija, uključujući knjige Harvardski vodič kroz arhitekturu, Harvardski vodič kroz šoping (Taschen izdavač) i +urbanizam i dr.

Studirao je na arhitektonskom fakultetu u Las Palmasu, na Oksfordu,  i na Harvardu (MDesS).

Jedan je od osnivača Harvard projekta  istraživačke grupe "Grad".

Njegov rad je nagrađivan i priznat u Španiji i u inostranstvu. Neki od njegovih najreprezentativnijih projekata su uređenje grada Las Palmas de Gran Canaria Maritime Front,  projekat kapitalnog grebena rezervata biosfere,  sportski grad UD Las Palmas, podvodni park u Atlantskom okeanu. Njegova dela se mogu videti u Španiji, Sjedinjenim Američkim državama, Saudijskoj  Arabiji, Emiratima ...

On je direktor i osnivač Instituto20grados, neprofitne kulturne organizacije sa sedištem na Kanarskim ostrvima, koja razvija istraživačke projekte, seminare i publikacije koje istražuju napredne načine urbanizacije, a  koji integrišu ekološku i kulturnu dinamiku.

Slike

  • /uploads/attachment/najava/11/POZIV_NA_PREDAVANJE_ISTAKNUTOG_ARHITEKTE_I_PROFESORA_HUANA_PALOPA_KASADA.jpg