Vi ste ovde: Naslovna

NOVOST


12.04.2021

Erazmus opšti poziv

Fondacija Tempus obaveštava sve zainteresovane da je na sajtu Evropske komisije objavljen Corrigendum/izmene i dopune Opšteg poziva za podnošenje prijava za Erazmus + projekte za 2021. godinu.

Corrigendum se odnosi na:

  • Pravila finansiranja za inkluzivnu podršku za organizacije u KA1 projektima opšteg, stručnog obrazovanja i obuka i obrazovanja odraslih i KA2 partnerstava za saradnju koja se prijavljuju nacionalnim agencijama programskih zemalja.
  • Oznaku za partnerstva za saradnju u oblasti mladih za evropske nevladine organizacije;
  • Minimalan broj sati predavanja za Žan Mone katedre za jednu godinu.

Tekst Corrigendum-a kao i novu verziju programskog vodiča (verzija 2, od 08.04.2021) možete pronaći na sledećoj stranici.

Evropska komisija je objavila novi Erazmus+ Opšti poziv za podnošenje predloga projekata za 2021. godinu u kojem su detaljno opisane sve vrste projekata i rokovi za sve pojedinačne komponente programa.

Očekuje se da će se status Republike Srbije kao programske zemlje nastaviti i u novom programu, što znači da bi ustanove i organizacije imale mogućnost da punopravno učestvuju u svim delovima Erazmus+ programa, kao koordinatori ili partneri. Više detalja o pravilima i mogućnostima učešća možete pronaći u Erazmus+ Programskom vodiču za 2021. godinu.

Pregled svih vrsta projekata u kojima Srbija može da učestvuje, kao i rokova u okviru ovog Konkursa, možete pogledati na našoj stranici Kalendar rokova.

Fondacija Tempus pruža kontinuiranu podršku svima koji su zainteresovani za podnošenje projekata u okviru Erazmus+ programa. U sklopu podrške, Fondacija svake godine organizuje besplatne radionice za pisanje Erazmus+ projekata, a tačne termine i registracione formulare objavićemo uskoro.

Pored toga, Fondacija pruža podršku i putem konsultacija za razvoj projektnih ideja svima koji žele da podnesu prijave za projekte u Opštem pozivu za 2021. godinu. Zainteresovani mogu posetiti Informativni centar Fondacije Tempus na Terazijama 39 (I sprat), svakog radnog dana 10-18 časova bez prethodne najave ili kancelariju u ulici Ruže Jovanović 27a (ulaz iz Žabljačke), uz prethodno zakazivanje. Sve konsultacije će se održati onlajn ili uživo u skladu sa poštovanjem propisanih mera u vezi sa koronavirusom.